Ez az ital határozottan több, mint egy újabb likőr a piacon. Egyedülálló íze és gazdag aromája számos koktélban és italban nélkülözhetetlenné teszi. Mivel iható a Jagermeister? Ezt a kérdést sokan teszik fel és mi igyekszünk nekik megválaszolni. A Jagermeister világhírű gyógynövénylikőr, aminek gyökerei Németországban vannak. A márka története az 1930-as évekre nyúlik vissza. Ekkor fejlesztette ki Curt Mast az egyedülálló receptet, ami a mai napig titok maradt.
Csak annyit tudni, hogy a likőr 56 különböző gyógynövényből, gyümölcsből és gyökérből áll. Gazdag, jellegzetes, enyhén kesernyés és gyógynövényes ízzel rendelkezik. Önmagában is iható, mint a konyak vagy a whisky. Sokan azonban más összetevőkkel keverve találják a legmegfelelőbbnek. A segítségével eredeti és kifinomult koktélokat lehet készíteni.
A Jagermeister határozottan rugalmasabb, mint más likőrök, ha arról van szó, hogyan tálaljuk. Ízléstől és alkalomtól függően, többféleképpen is felszolgálható. Tálalható tisztán, hidegen, így adja át legjobban az ízek és aromák gazdagságát. Egy pohárkával ajánlatos felszolgálás előtt körülbelül 1 órán át a hűtőben vagy a fagyasztóban hűteni. Jager shotként is népszerű. Jellegzetes, gyógynövényes íze kiválóan alkalmas egy gyors, egyszerre lenyelhető italra.
Sokaknak az ilyen shotok a partik rendszeres részét képezik. A Jagermeister a koktélok kiváló alapanyaga is. Tehát, a mivel igyuk a Jagert kérdés bonyolultnak tűnhet, de mint látható, sokféle válasz létezik. A rendkívül sokoldalúan felhasználható likőrt sokféleképpen lehet tálalni, az egyszerű shotoktól kezdve, a koktélokon át a meleg italokig.